Tečajevi

PADI Discover Scuba Diving

Cijena: 68 Eura
Trajanje: 3 sata

Ovo je tečaj za one polaznike koji žele istražiti podmorje te vam pruža uvid u ono što možete očekivati da ćete vidjeti i naučiti o podmorju. Pokazat će vam se osnovne mjere sigurnosti kako biste ronili s užitkom pod budnim okom instruktora. Naučit ćete neke vještine poput komunikacije pod morem, održavanja pravilnog tlaka u ušima, kontroliranja sigurnosti svog suronioca. Dobit ćete i upute o osnovnoj ronilačkoj opremi te ronilačkim vještinama tijekom profesionalne ture u obližnjem podmorskom lokalitetu.


PADI Open Water Diver Course

Cijena: 450 Eura
Trajanje tečaja: 5 dana

Prvi tečaj kojim započinje rekreativno SCUBA ronjenje. Tokom obuke prolazite sve ronilačke viještine, koje su neophodne da bi ronjenje bilo bezbedno i zabavno. Također, na teorijskim predavanjima saznaćete važne stvari o ronilačkoj opremi, fizici u ronjenju, fiziologiji, planiranju ronjenja i opasnim stanovnicima podmorja.
Posle završene obuke stičete pravo na međunarodni sertifikat koji važi u cijelom svijetu i predstavlja dokaz vaše obučenosti da ronite u okviru vaše kategorije. Kao Open Water Diver maksimalna dubina do koje možete  roniti je 18m.


PADI Advanced Open Water Diver Course

Cijena: 360 Eura
Trajanje: 3 dana

Da biste započeli sa ovim tečajem neophodno je da imate položeno PADI Open Water Diver ili ekvivalent neke druge škole. Ovaj tečaj nadovezuje se na ono što ste naučili, odnosno pomaže vam da povećate vaše samopouzdanje i da izgradite vlastite vještine tako da se udobnije osećate u vodi. Ovaj tečaj pružiće vam mogućnost da zaronite do 30 metara dubine.


PADI Rescue Diver Course

Cijena: 350 eura
Trajanje: 4 dana

Postoji mnogo razloga zbog kojih bi svaki ronilac trebalo da završi ovaj tečaj. Jedan od najvažnijih je što će posle ovog tečaja biti osposobljen da pomogne pre svega sebi, zatim svom ronilačkom paru, a onda i nekom iz grupe ukoliko dodođe do ronilačkog incidenta. Znanje dobijeno tokom ovog tečaja učiniće da se ronilac pod vodom oseća sigurnije i opuštenije, pogotovo prilikom zahtevih urona kao što su uroni na većim dubinama, uroni u špiljama i na olupinama itd.


PADI Divemaster Course

Cijena: 700 eura
Trajanje: 15+ dana

Kao Divemaster, ulazite u svijet profesionalnih ronilaca. Na ovom nivou možete raditi kao profesionalac u rekreativnom ronjenju u svim ronilačkim centrima diljem svijeta. Sa svojim znanjem i ronilačkim spremnostima, u mogućnosti ste voditi druge ronioce kroz različite ronilačke aktivnosti. Od trenutka kada postanete Divemaster uloge se menjaju. Umesto da budete vodjeni na ronjenje, sada Vi vodite.